Rozhovory

Očima předsedy klubu

By 19. 1. 2020 No Comments

Ahoj Davide, všichni na Baníku tě samozřejmě známe, pojď nám, ale víc přiblížit co takový předseda klubu má na starost?

Ahoj drazí přátelé Baníčku, na tuto otázku je jednoduchá odpověď, na starost mám to, aby všechno fungovalo a všichni byli spokojeni. Dopodrobna to rozebírat by bylo na dlouho, tak jen snad řeknu to, že mi v tom pomáhá celý sedmičlenný výbor obětavých kamarádů a fajn lidí, bez nich by to nefungovalo. Když by tady nebyli, nebyl by ani Baníček.

Jak si spokojený s vývojem podzimní části sezóny?

Ano jsem, vždyť je to zatím ta nejlepší sezóna za mého působení v klubu, jak u Áčka, tak i u mládežnických týmů. Hlavně jsem rád za zodpovědnost všech trenérů vůči klubu. Bez toho by to takhle nemohlo fungovat.

Jaké jsou plány klubu na rok 2020?

Dát dohromady příjezdovou cestu ve spolupráci s městem. Opravit záchytnou síť za brankou na travnatém hřišti, a když vyjdou peníze, tak dokončit a opravit zábradlí kolem celého travnatého hřiště včetně přesunu střídaček pod tribunu. Jeden z dalších nelehkých úkolů, který není ale jenom na vedení je postup do krajských soutěží s Á týmem a udržení všech soutěží mládeže. Dále je pro nás důležité se zaměřit na neustálé vzdělávání trenérů.

Víme, že si i trenér našich starších žáků, co je specifické v trénování mladých fotbalistů?                                                                                                                                

Jsem momentálně trenérem starších žáků, kteří hrají nejvyšší krajskou soutěž. Zde už je třeba se zaměřit na postupný přechod do dospělého fotbalu a tato kvalitní soutěž nám v tom hodně pomáhá. Na trénování této kategorie mě baví hlavně to, že jsou kluci jak modelína tvární a ještě moc neodmlouvají. Jak si je připravíš do dospělosti, tak se k tobě budou i v budoucnu chovat. Takže to není jenom o sportu, ale i o výchově mládeže. 

Kolik máme v současnosti aktivních fotbalistů na Baníku?

Těší mě, že se neustále zvětšujeme a rozrůstáme, v létě do náboru přišlo přes 30. dětí předškolního věku. Momentálně je nás 200 aktivních členů.

Baník prošel velkou rekonstrukcí, můžeme čekat do budoucna něco nového?

Jsem rád, že se za primátora Milana Volfa povedla celková rekonstrukce a přístavba kabin. Nedovedu si představit, jak bychom bez nových kabin při tomto provozu hřiště fungovali. Co nás trápí teď na celkovém vzhledu areálu je tribuna. Do budoucna ji chceme opravit, ale vše nejde hned. Teď máme areál, za který se nemusíme stydět a podmínky pro trénování jsou na Švermov více než skvělé.Přeji Baníčku do dalších let vše dobré a hodně sportovních úspěchů.

 

David Nedvěd-předseda.

 

Tomáš Vydra

Tomáš Vydra

Administrátor webu a sociálních sítí