Rozhovory

Rozhovor: Z pohledu trenéra A-mužstva

By 27. 11. 2019 No Comments

Jak ses dostal k fotbalu, jaký byl tvůj největší hráčský úspěch?

K fotbalu mě přivedli rodiče v 6 letech. Fotbalově jsem vyrůstal ve fotbalovém klubu Kablo Kročehlavy. Dále jsem působil nějaký čas v dorostu tehdejší Poldi Kladno. Největší hráčské úspěchy bych zmínil tři. Postup se starším dorostem do krajského přeboru, jak se říká bez ztráty kytičky. V 16 letech jsem se prosadil do A týmu, který v té době hrál divizi. S výběrem středočeského kraje na turnaji ve Voticích jsem byl vyhlášen nejužitečnějším hráčem.

  • Jak hodnotíš letošní sezónu z pohledu trenéra?

Letošní podzimní část sezony hodnotím velmi kladně. Pozitivní je, že jsme ztratili pouze jediný bod, což myslím na Baníku ještě nebylo. Ukazuje to, že naše letní příprava byla úspěšná. Ve všech zápasech jsme dominovali především po fyzické stránce. V některých zápasech při nás stálo štěstí. Podařilo se nám vybudovat 7 bodový náskok před druhým týmem do jarní části sezony. Velké poděkování patří především hráčům, ale také vedení klubu a fanouškům.

  • Jak si spokojený s hráčským kádrem?

S hráčským kádrem jsem celkem spokojen. Důležité je říci, že je výborná parta, která umí a chce pracovat jak na trénincích, tak zápasech což je velmi důležité pro úspěch. Rád bych také podotknul, že máme kvalitní podporu o našich dorostenců, kteří přispívají k výsledkům našeho A týmu. Nicméně je potřeba hráčský kádr dále rozšiřovat vzhledem potřebám a aktuální situaci. Především je potřeba zapracovávat do A týmu dorostenecké hráče ročníku 2001, kteří mají poslední 7 měsíců dorosteneckého fotbalu.

 

  • Tvůj oblíbený sportovec a trenérský vzor?

Můj oblíbený sportovec byl a vždy bude Arnold Schwarzenegger, který se dokázal z malého rakouského města prosadit ve spojených státech nejen jako sportovec, ale také jako herec, guvernér státu Kalifornie a poradce tehdejšího prezidenta J. Busche v oblasti sportu. Z fotbalistů bych zmínil dva, kteří pro mě byli vzorem: Ronald Koeman a Thiery Henry.

Trenérský vzor žádný nemám.

 

  • Jaký styl fotbalu preferuješ?

Preferuji fyzicky náročný styl založený na fyzické kondici, technice, tvrdosti, rychlosti a především disciplíně. Jinými slovy rád preferuji pressing a hru po křídelních prostorách.

 

  • Jak bude probíhat zimní příprava? Dáš týmu trochu volna?

Hráči samozřejmě dostali 3 týdny volna. Dne 9.12. 2019 – 6.1. 2020 začíná individuální příprava hráče, kterou každý obdržel po posledním zápase na rozlučce. První tréninkovou jednotku zahajujeme 7.1.2020 a během ledna bude příprava zaměřena především na fyzickou kondici, posilování doplněné o aerobik. Z kraje února nás čeká soustředění, kde doladíme fyzickou kondici a po návratu budeme přecházet na herní činnosti jednotlivce, rychlost atd. Preferuji hráče dostávat do laktátové zóny. Během února a března sehrajeme 4 až 5 přípravných utkání.

 

  • Můžeme očekávat nějaké posily do týmu?

Jak jsem odpovídal již v otázce ohledně spokojenosti týkající se hráčského kádru, je nutné posílit tým na postech dle aktuální situace. Znamená to tedy, že mým cílem je doplnit kádr 1 až 3 hráče na určité posty a příchod dorostenců ročník 2001 z naší mládeže.

 

  • Chceš něco vzkázat příznivcům Baníku?

Rád bych vzkázal všem příznivcům Baníku, že jsme vděčni a děkujeme za velkou podporu nejen na domácích utkáních, ale i venkovních. Je to úžasně slyšet z ochozů skandování fanoušků našeho týmu. Mohu říci, že v přípravném období uděláme maximum pro to, abychom byli připraveni na jarní část sezóny a pro postup našeho týmu do I. B třídy. Cesta je a bude velmi dlouhá a těžká. Nicméně věřím všem našim hráčům, že se budou svědomitě připravovat na všechny utkání a že pro postup uděláme všichni maximum. Baníku zdar.

 

 

Tomáš Vydra

Tomáš Vydra

Administrátor webu a sociálních sítí