Zápasové výsledky

st.žáci FK Radošovice – TJ Baník Švermov/FK Brandýsek 0:5 (0:3)

By 23. 4. 2023 No Comments

Branky: 3x Marek Strnadel, Jan Muller, Adam Smetana

4 zápasy – 4 vítězství (3x venku, 1x doma), skóre 23:3. To je prozatím úžasná bilance jarních zápasů starších žáků. I pohled na neúplnou tabulku 1.A třídy potěší každého fanouška starších žáků a věřme, že ještě není všem úspěšným dnům konec. Čekají nás ještě velmi náročné zápasy jak po fyzické, tak i psychické stránce tak věřme, že se klukům vítězná vlna zalíbí a budou se jí snažit udržet co nejdéle to půjde.

A nyní již k dnešnímu vítěznému „mači“.

Tým Radošovic se nacházel před zápasem na 3.příčce tabulky, a tak jsme věděli, že nás nečeká nic lehkého. I z pohledu posledního podzimního střetu, kde jsme prohráli 4:2 a bohužel se nám dlouhodobě těžce zranil druhý brankář Honza Bonczkovský.

Zápas se odehrával na neutrální půdě v Přišímasech, kvůli nezpůsobilému hřišti soupeře, kde mají nádherně zrekonstruovaný sportovní areál. Myslím si, že to pro nás byla drobná výhoda, ale stále se hraje na dvě branky a zápasy rozhodují góly!!! A ty dávali jen naši borci. Ale vysoké vítězství se nerodilo tak lehce jak se může na první pohled zdát. Soupeř je velmi dobře technicky připravený a hra proti němu byla takticky těžká. Kluky musíme pochválit i přes počáteční nervozitu a chyby ve včasném dostupování jsme jako první udeřili my. K přímému kopu na vlastní polovině se k rozehrání postavil Kuba Petr a krásnou dlouhou přihrávkou překvapil obránce soupeře a toho využil jako již mnohokrát Marek Strnadel, který se řítil osamocen na branku a přízemní střelou na vzdálenější tyč nedal brankáři šanci. GOOOOL!!!! 0:1

To se psala teprve 9.minuta a vše se teprve rozjíždělo. O 7 minut později bylo znovu veselo na straně švermovských, po dlouhém autu Tomáše Mullera si obránce špatně zpracoval míč čehož využil opět Marek Strnadel, tělem se šikovně natlačil k míči a tentokrát levou nohou překonal soupeřova brankáře podruhé. GOOOOL!!!! 0:2.

Radost z vedení byla v tu chvíli znát na všech hráčích a všichni pochopili, že dnes je možnost vyhrát velmi blízko. Hra se přelévala ze strany na stranu a jen perfektním bráněním a opět výborným výkonem brankáře Honzy Grubnera, který nepustil za svá záda ani jeden míč a když už ho soupeř překonal, měl dobře postavenou branku a tyč mu pomohla. Nicméně chyby ve hře tam byly a jen správným postavením, zhuštěnou obranou a zajišťováním jeden druhého se soupeř do větší šance nedostal.

Na obou stranách byly jednou ze zbraní standardní situace, a to hlavně rohové kopy. Zatím co Honza Grubner si s nimi nekompromisně poradil, na straně soupeře mohlo padnout i více než jen 5 branek. Bohužel nedůsledností, možná i trochu nedůrazem se skóre měnilo až těsně před poločasem. Po pěkně vybojovaném rohovém kopu Tomáše Kunce se k míči postavil náš exekutor Honza Protiva a vymyslel překvapivý centr na zadní tyč a nechybělo mnoho a mohl z toho být krásný gól přímo z rohu, i tak se míč odrazil od tyče přímo před nohy Adama Smetany, který nekompromisní dělovkou pod břevno uzavřel poločasové skóre na 0:3. GOOOOL!!! 0:3

Druhý poločas se nesl ve stejném duchu jako ten první, souboje na středu hřiště a boj o každý míč. Trochu to chvílemi s fotbalem nemělo moc společného, chyběla tomu hlavně z naší strany snaha podržet míč a trochu zakombinovat. Od cca 50.minuty se již zápas začal lámat na naši stranu a bylo čím dál víc jasné, že zápas zvládneme. I přes nepřesnosti jsme si dokázali vytvořit několik slibných šancí zakončené centrem ze strany, ale buď to soupeř dokázal odvrátit nebo jsme netrefili „zařízení“. Až v 53.minutě s na pravé straně přes 2 hráče uvolnil Marek Strnadel a předložil Honzovi Mullerovi míč na zlatém podnose a ten se krásným lobem na zadní tyč nemýlil. GOOOOL!!! 0:4.

A tahle dvojice si mohla celou spolupráci o chvilku později hned zopakovat, Marek se řítil od poloviny hřiště sám na branku udělal kličku i brankáři, ale ta ho dostala mimo střelecký úhel, a tak poslal přihrávku před odkrytou branku kam dobíhal Honza, bohužel na míč o ½ kroku nedosáhl. Škoda krásná akce. Závěrečný účet zápasu stanovil tak opět sám Marek Strnadel, kterému otevřená hra soupeře nabízela více prostoru pro náběhy a z jedné takové šance se dostal k dlouhé přihrávce dvorního nahrávače Honzy Protivy a z hranice vápna lobem překonal brankáře potřetí v zápase a završil hattrick. GOOOOL!!! 0:5.

 

Gratulujeme klukům ke krásné výhře, kterou si určitě zasloužili. Věřme, že to není naposledy a již příští týden nás čeká další ze soupeřů z čela tabulky, a to hned ten první a to FK Jílové u Prahy, které na jaře z 5 zápasů jen jednou prohráli a to hned v úvodu se Slaným, následně porazili jak Radošovice tak i Králův Dvůr, který do dneška tabulku vedl. Takže nás nečeká nic lehkého, proto přijeďte za námi a podpořte náš tým mladých nadějí.

Děkujeme Vaši trenéři

Tomáš Vydra

Tomáš Vydra

Administrátor webu a sociálních sítí