Rozhovory

TJ Baník Švermov – SK Baník Libušín

By 25. 3. 2024 No Comments

Po zápasový rozhovor s novým trenérem A-týmu Davidem Müllerem.

Ahoj Davide, jak se ti u nás líbí na Baníku?

  • Na Baníku se mi líbí, klub má skvělé zázemí, spoustu lidí jsem tu znal, takže jsem nepřišel do cizího prostředí, aklimatizace byla pro mě jednodušší.

Zimní přípravu si s týmem začal na konci ledna 2024, měl si tak dostatek času poznat hráče, klub. Byla příprava z tvé strany podle představ?

  • Určitě byla, co jsme chtěli, to jsme udělali. V terénu jsme byli jen jednou, ostatní tréninkové jednotky probíhaly na naší umělce. Trochu mě mrzí, že jsme museli zrušit soustředění. Kaňkou v přípravě byl poslední přípravný zápas, kde byl náš výkon místy až komický.

V sobotu nás čekal důležitý domácí zápas, jak si se sám na něj připravoval?

  • Zodpovědně 🙂 Jelikož jsem v Libušíně hrál, některé hráče znám, navíc před 14 dny jsem se byl podívaj na přáteláku Libušín vs Slavoj. Takže informací jsem měl dost, abych mohl kluky na zápas dobře připravit.

Vstup do sezóny vyšel vítězně 3:2 góly (Vydra, Vaněk, Starý). Jak si byl s vývojem zápasu spokojený

  • Byl jsem spokojený do 67. minuty, kdy jsme dostali první, podle mě úplně zbytečný, gól. Během chvilky další, dle mého názoru opět zbytečný. Nakonec i přes tento “výpadek” jsme zbraně nesložili a dokázali zápas vyhrát, čehož si cením.

Je něco s čím si spokojený nebyl a musí tým na tom zapracovat?

  • Právě se ztrátou koncentrace. Nevím, jestli nás uchlácholilo průbězné vedení, ale takových chyb se musíme vyvarovat. Určitě musíme zlepšit čtení hry, předvídavost a pohyb bez míče.

Jaké jsou základy principu, na kterých stavíš hru?

  • Jednoznačně týmovost! Žádný hráč ti sám zápas nevyhraje. A určitě 100% výkon (nasazení), ne všichni hráči na tohle byli zvyklý. A taky disciplinovanost, i s tím má pár hráčů problém. Ale pracujeme na tom, zlepšujeme se. Všechno je to o hlavě.

Teď nás čeká nelehký úkol, porazit Mšec-Strašecí? Je u tebe známo, že jezdíš na hřiště soupeřů, co o Mšeci-Strašecí víš a na co se tým v týdnu bude připravovat?

  • Ne každý tým budu mít přečtený jako jsem měl Libušín 🙂 O Mšeci-Strašecí toho nic moc nevím, neviděl jsem je, uvidím, jestli se mi povede posbírat nějaký informace. Budeme se připravovat na těžkého soupeře, který dýchá na paty vedoucí Dobrovízi.

Na další zápas nebude zkušený hráč Jiří Polák, budeš sestavu hodně měnit?

  • Nerad měním sestavu po vítězném zápase, bohužel okolnosti mě k tomu nutí, Jirka bude chybět. Budu si muset poradit, uvidím, jestli změna bude jen jedna.

Co říkáš na ostatní zápasy našich soupeřů v prvním kole 2024?

  • Neznám I.B. třídu respektivě kvalitu týmů nějak podrobně, viděl jsem na podzim jen zápas Švermov vs Dobrovíz, jinak jsem sledoval pouze výsledky. Podle postavení v tabulce je určitě překvapení domácí prohra lídra soutěže Dobrovíze s Braškovem a nečekal jsem ani vysokou výhru Lán nad V. Dobrou.

 

Kariéra Davida Müllera

SK Kladno (mládež + divize)

Sparta Praha (ligový dorost + B tým – ČFL)

Blšany (1. liga)

Český Brod (divize)

Neratovice (divize)

Ovčáry (divize)

Velim (divize)

Gera (Německo)

Munderfing (Rakousko)

Braunau (Rakousko)

Mauerkirchen (Rakousko)

Emmersdorf an der Donau (Rakousko)

Libušín (I.A. třída)

Slavoj Kladno (3. třída)

Družec (okresní přebor)

Tomáš Vydra

Tomáš Vydra

Administrátor webu a sociálních sítí