Zápasové výsledky

st.žáci Jílové u Prahy – TJ Baník Švermov/FK Brandýsek 2:2 (2:1)

Branky: Michal Kristian, Adam Smetana

Tým starších žáků stále drží jarní neporazitelnost!!!

Tým starších žáků opět vyloupil hřiště soupeře a přivezl z venku body!!!

 

Toto jsou myslím přesně ta hesla, která nyní vystihují dobrou formu celého týmu v jarních bojích. I přes dvě obdržené branky v sobotním zápase, ke kterým se ještě dostaneme, pracuje mužstvo velmi dobře a snaha o zlepšení je vidět na každém z hráčů.

Tento víkend jsme zavítali opět na hřiště soupeře již potřetí za sebou a opět jsme uspěli, i když tentokrát se štěstím a přivezli jsme jen 1 bod.

Soupeř z Jílového jede stejně jako my v jarních bojích na vítězné vlně a tak se utkali dva týmy z čela tabulky (2. se 3.), kteří rozhodně nechtějí ztrácet body lacino.

V našich řadách do zápasu nemohli zasáhnout bratři Mullerové (dovolená) a pak střelec týmu Marek Strnadel, který celý týden bojoval s nachlazením a to ho do zápasu nepustilo. Ale nutno podotknout, že i přes chybějící hráče si zbytek týmu poradil víc než dobře. Soupeř nás zlobil hlavně z naší levé strany, kde měli velmi rychlého hráče se kterým se těžko sváděli rychlostní souboje. Kluci si, ale dokázali pomoci navzájem a když nestíhal jeden vypomohl druhý. Super práce hoši.

Jako první udeřil soupeř. V týdnu jsme trénovali obranné situace při rohu, ale zřejmě se jim musíme věnovat delší dobu, protože právě z něho dalo Jílové první branku. Nedůslednost v dohrávání situací a špatné bránění soupeře ve vápně byl hlavní příčinou. Až 3 z 5 hráčů si nedokáží uhlídat své postavení a dohrání situace spolu se soupeřem, což se nemůže stávat.

Prvních 15 minut tak bylo pro trenéry velmi náročných, soupeř totiž dokázal skórovat hned 2x po sobě z rohového kopu. Druhá branka padla po odraženém míči a vráceném centru do malého vápna, kde bohužel brankář Honza Grubner, který jinak velmi dobře odchytal zápas, špatně vyhodnotil délku centru a srazil si míč do vlastní branky.

V této situaci kdy prohráváte se silným týmem 2:0, není nikomu zrovna příjemně a těžko se hledá síla zápas otočit. Kluky je nutné opět pochválit, i v tomto ohledu jsme se dokázali velmi zlepšit oproti podzimu. Nesložili zbraně, ani nesvěsili hlavy a snažili se dál hrát a vytvářet si gólové šance a že jich ke konci nebylo málo. Jednu takovou proměnil Michal Kristian. Míč získal dobrým pohybem Honza Protiva a krásnou přihrávkou vysunul Míšu do samostatného úniku a ten střelou mezi nohy brankáře snížil na 2:1. Gooool!!!

Branka nás trochu zklidnila a ukázala, že i soupeř má svá slabá místa.

Do druhého poločasu jsme se vrhli naplno, ale byl to spíše boj ve středu hřiště se spoustou nepřesností na obou stranách. Soupeř zlobil po stranách rychlými záložníky, ale naštěstí nedokázal situací využít. A tak přišel 13 minut před koncem zápasu trest v podobě vyrovnávací branky na 2:2. Po nacvičeném signálu při rohovém kopu se míč odrazil k Adamu Smetanovi a jako v minulém zápase s přehledem uklidil míč za záda brankáře domácích. Gooool!!!! 2:2

Je stále na čem pracovat. I přes nedostatky jsme opět bodovali a kluci zápas odbojovali jak jen dokázali. Je vidět, že dokážeme být soupeřem každému týmu v soutěži.

Příští týden nás čeká další venkovní soupeř a to Viktoria Vestec tak přijeďte za námi a podpořte nás.

Tomáš Vydra

Tomáš Vydra

Administrátor webu a sociálních sítí