Zápasové výsledky

Turnajové výsledky A-mužstva

Ahoj všem fanouškům Baníku,

Áčko v posledních dvou týdnech odehrálo dva turnaje, první turnaj se konal v Hostouni a druhý v Dřetovicích, kde jsme obhajovali vítězství potřetí za sebou.

  1. Turnaj – 6. Memoriál Jirky Kukelky v Hostouni

Turnaj se odehrál v sobotu, kde jsme měli 3 zápasy. Hrálo se 2 x 20 min.

První zápas jsme začínali proti TJ Sokol Dobrovíz, kde jsme jim měli co vracet z předešlého zápasu v červnu. V utkání jsme drželi krok a výsledek skončil remízou 1:1 (Steinbach).

Po 40 min. pauze jsme šli na druhý zápas proti TJ Sokol Jeneč, kde jsme věděli, že musíme zápas vyhrát, pokud chceme hrát o první příčku. Celý zápas jsme byli jasně lepším týmem a neproměnili spoustu šancí. I přesto byl výsledek výherní pro náš tým 1:0 (Veigh).

Po chvilce odpočinku jsme šli hned na další rozhodující zápas proti domácímu mužstvu a třetímu sokolovi turnaje – Sokol Hostouň.

Celý turnaj jsme odehráli ve složení 11 hráčů (nikdo na střídání) a proto byl zápas pro nás hodně náročný a tahali jsme nohy. Hostouň po zápasovém odpočinku měl více sil a v celém zápasu nás tým naší soutěže I.B třídy přehrával.

Na hřišti byl znát hráč Tomáš Marek (bývalí prvoligový fotbalista s bohatou zkušeností), který byl hlavním mozkem hry Hostouně.

V zápasu jsme se nedostali do žádných velkých akcí a spíš jsme se snažili držet krok (brali jsme to pořád jako přípravu na MU).

Zápas vyhrál tým Hostouně 3:0.

Konečný výsledek turnaje:

  1. TJ Sokol Dobrovíz
  2. Sokol Hostouň
  3. TJ Baník Švermov
  4. TJ Sokol Jeneč

Závěrem bych chtěl říct, že je velká škoda našeho týmu v obsazení hráčů na turnaji. Pokud bychom se sešli ve více lidech, měli bychom určitě větší šanci na turnaji. Rozhodně věřím, že v sezóně budeme těžším soupeřem nejen pro Sokol Hostouň ale i pro další jiné soupeře.

Děkujeme klubu Sokol Hostouň za pozváni na turnaj a všem hráčům/trenérům Baníku, který turnaj odehráli.

  1. Pohár starosty obce Dřetovice

Na tento turnaj jsme se těšili, jelikož jsme ho chtěli opět vyhrát a stát se tak po třetí za sebou výherci.

V turnaji byli známe týmy jako každý rok a to:

  • FK Brandýsek
  • SK Stehelčeves
  • TJ Baník Švermov
  • TJ Sparta Dřetovice
  1. Zápasový den – hra o finále.

První zápas turnaje jsme odstartovali proti SK Stehelčeves. Výkopem jsme začali v dobrém tempu a snažili jsme se vstřelit co nejrychleji gól. Vypracovali jsme si hezké šance a zaměstnávali brankáře našimi střelami. Snažili jsme se držet hlavně míč na našich kopačkách, a to se nám dařilo. V prvním poločase se náš soupeř také dostával do těžkých situací a vypracovali si brejkové šance. Náš výborný brankář/dorostenec Štěpán Štochl, který měl dopolední zápas v nohách vše pokryl a neměl tak velkou práci.

Po prvním poločase jsme vedli 2:0.

V druhém poločase jsme chtěli začít úplně stejně tzv. vletět na Stehelčeves a padali hned branky. (prosadil se i náš druhý gólman Švejkovský, který je možná lepší v útoku než v bráně J)

Po několika vstřelených gólů se tempo hry zpomalilo a dohráli jsme to s čistým štítem.

Vítězstvím 7:0 (Kotouček 2, Švejskovský, Vaněk, Černý, Trejbal, Šimůnek) jsme postoupili do finálové bitvy proti FK Brandýsek, který porazili TJ Sparta Dřetovice 4:2.

  1. Zápasový den (finále)

Na nedělní zápas si i sami fanoušci udělali čas a Dřetovický stadion byl hezky zaplněn. Myslím si, že si každý divák finále užil.

Bylo to pro nás takové menší derby Švermov a Brandýsek, který je od sebe 6 km, a ještě spolupracujeme na vývoji u mládeže.

Na našem soupeři bylo hned vidět po příchodu na hřiště, že pohár chtějí vyhrát stejně jako my a rozhodně měli lepší start v zápasu. I přes vyrovnaný začátek jsme dostali první laciný gól se standardky okolo vápna, gólman si nešel na malé vápno pro míč a na zadní tyči nebyli obsazeni hráči – 1:0 Brandýsek.

Po hezkých akcích jsme se dostávali do vápna, ale koncovka chyběla. Nedáš dostaneš, a to jsme byli jasným příkladem. Další gól padnul do naší branky po chybě gólmana Švejkovského.

I přesto, že jsme v prvním poločase ve 40 minutě prohrávali, tak jsme se nevzdávali a pořád jsme zápas brali jako přípravu na sezónu. Trenér Šimůnek chtěl hlavně presovat, běhat a nic nevypouštět.

  1. minuta Vydra přihrál Šimůnkovi a ten krásnou střelou snížil na 2:1 a byli jsme jedním krůček z Csaplárovi pasti.

Gól do šaten nám pomohl ve druhé polovině hry a byli jsme lepším týmem. Drželi jsme více míč a z hezkých situacích se dostávali k soupeřově bráně.

Po další krásné situaci – Kopecký hází aut na Vaňka, ten krásně za sebe prodloužil ve vápně a Veigh zakončuje krásnou střelou na 2:2 a jsme opět ve hře. Teď bylo důležité nepovolit ba naopak ještě přidat. Brandýsek měl výborné útoky o které se postarali střední záložníci Šulc a Tesař, ti hledali hlavně vepředu Kroce, který občas naší obraně motal hlavu.

Foreste běž, po krásné nahrávce Vaňka (který byl hodně nabuzený na tento zápas) posílá krásnou nahrávkou Martina Kotoučka, který utekl po straně a přízemní střelou na přední tyč vstřelil na 2:3. Tento stav jsme drželi do cca 83 min., kde Brandýsek vstřelil gól ze sporné penalty Podraného. Podraný byl před míčem dříve a dostal nakopáno on, nikoli obráceně. Penalta odpískaná a Tesař proměnil 3:3. Po srovnání jsme se viděli už na pozápasové penalty, ale bohužel se v naší obraně udělala chyba a po srážce gólmana Kubína s Uherem a tak dostáváme v cca 90 min. na 4:3. Už jsme nevěřili v obratu, ale skvěle hrající Vaněk dostal míč do vápna, obešel dva hráče a faul penalta pro nás. Kuba Šimůnek (nejlepší střelec turnaje) bez problému vyrovnává a jdeme na penalty.

Penaltový rozstřel se lámal třetím kopajícím Oliverem Vaňkem, který chtěl porazit svého bratra Stibora. Bohužel Vaněk dává do tyče. Našemu brankáři se nepovedlo chytit žádnou penaltu a FK Brandýsek vyhrává.

Závěrem

Děkujeme za pozvání na turnaj a za krásné finále. Na tento turnaj bylo už více hráčů Baníku a trenéři mohli, tak zkoušet, vymýšlet, a hlavně i střídat. Poslední zápas byl pro nás generálkou, jelikož v neděli nás čeká 1. mistrovské utkání proti dalším Sokolům z Braškova. Děkujeme obci Dřetovice za pozvání na turnaj a budeme se těšit v příštím roce.

 

Hodnocení kapitánem Tomášem Vydrou.

Tomáš Vydra

Tomáš Vydra

Administrátor webu a sociálních sítí