Zápasové výsledky

Hodnocení trenérů z víkendových zápasů

By 18. 8. 2021 No Comments

Zdravím všechny fanoušky Baníku Švermov. V neděli odehrál A tým své první mistrovské utkání po 9 měsících. Utkání odehrál v 1B. třídě skupiny – A, do které byl přeřazen ze skupiny B. S ohledem na náklady spojené s cestováním, ale především také s ohledem na fanoušky, je to příjemný krok ze strany kraje. Za sebe mohu říci, že jsem nevěděl co nás na hřišti týmu TJ Sokol Braškov čeká, ale svým svěřencům jsem věřil. Nicméně již ve 3. minutě jsme mohli prohrávat pro trestném kopu domácího hráče, když střela orazítkovala břevno. Domácí tým byl velmi silný a nebezpečný ze standardních situací. Do vedení se dostal náš tým ve 32. minutě, kdy po přetaženém centru vrátil míč před branku Kopecký a Vydra vstřelil vedoucí branku. Po celou dobu prvního poločasu jsme byli lepším týmem, ale bohužel řešení finální přihrávek a situací není dobré. S tímto problémem se potýkáme již delší dobu, a v 95% si vybereme tu horší variantu. Bohužel ve 44. minutě zavadil domácí hráč o našeho obránce, který upadl a následně domácí hráč proměnil brejk a vyrovnal na 1:1. Druhý gól jsme dostali v té stejné minutě z metrového ofsajdu který nebyl odmáván . Tyto dvě chyby rozhodčích nás stáli vedení v zápase a hodně to v hráčích vřelo. V poločasové přestávce jsme si vše vysvětlili a začali bojovat ještě více. My víme, kde je naše síla a jedna z nich je srdíčko a láska k fotbalu. To se projevilo hned ve 47. minutě, kdy vyrovnal kotouček na 2:2 a v 59. minutě šel náš tým do vedení 3:2, kdy po přihrávce Kotoučka vstřelil vedoucí branku Végh. Bohužel za 2 min. vyrovnal domácí hráč a za dalších 6 min. zvýšil domácí tým na 4:3. V 76. minutě jsme prostřídali a udělali změny v sestavě, ale v 82. minutě domácí zvýšili na 5:3 což by zacloumalo s každým týmem. Naši hráči to nevzdali a v 83. minutě snížil Steinbach na 4:5. To ale ještě nebyl konec zápasu a v 88. minutě se vydal na výlet Podraný, který naservíroval míč v malém vápně Véghovi, který vstřelil svou druhou a vyrovnávací branku na konečných 5:5. Po celý zápas jsme udávali tempo, hráli jsme především na polovině soupeře. V zápase nás podržel několika výbornými zákroky sedmnáctiletý brankář dorostu ročník 2003 Štochl. Do zápasu zasáhl další dorostenec Černý ročník 2003 a na lavici byli připraveni ještě další 3 mladíci ročníku 2002, 2003 2004. Smekám před výkonem celého tymu, kdy ukázali soudržnost, srdíčko, ale také především za velmi pěkné fotbalové akce zakončené brankami. Opětovně bylo v ochozech vidět spousty fanoušků příznivců Baníku Švermov, kterým tímto děkujeme za podporu a očekáváme že nás přijdou podpořit tuto sobotu proti týmu SK Kladno B na domácím hřišti.

Děkuji Šimůnek Jiří

St. a ml. dorost zavítal na první mistrovské utkání na hřiště do Králova Dvora.
Od srazu jsme věděli, že  to bude těžké utkání, jelikož chybělo 5 hráčů základní sestavy.
Kluci do zápasu, ale šli naplno a za úmorného vedra jsme se po brance Fruhaufa ujali vedení. Bohužel radost netrvala dlouho a po třech našich individuálních chybách soupeř otočil a po první půli vedl 4:1.
Do druhé pule jsme šli s tím, že když dáme snižující gól, tak bude ještě možnost zvratu, ale bohužel soupeř hned v úvodu nám vstřelil branku. Po této brance, už jsme jen stačili snížit  na konečných 5:2 (Fruhauf, Neuman). Soupeř nepodal nijak oslnivý výkon a doufáme, že ho příště doma přehrajeme. Děkujeme klukům z mladšího dorostu za pomoc.
Mladší dorostenci prohráli 10:3 (4:1) (Cipl, Adam, Maršoun) u mladšího dorostu je perfektní, že můžou od této sezóny střídat hokejovým způsobem. Děkujeme klukům ze starších žáků za podporu a alespoň získají zkušenosti ve vyšší kategorii.
Vedoucí mužstva Monika Steinbachová

Zápas starší žáci Čechie Kralupy – Banik Svermov/FK Brandýsek 13:1 (8:0)

Branka: Kristian Marsoun

V sobotu odehráli starší žáci první mistrovské utkání krajského přeboru a hned narazili na tým, který bude pravděpodobně atakovat přední příčky tabulky. Při pohledu do zápisu bylo jasné, že to nebude snadný zápas, 9 hráčů ročníku 2007 proti našim 3 a ještě jsme nebyli v kompletní sestavě z důvodu dovolených, takže nás doplnili hráči z mladších žáků a všechny musím pochválit za výkon i přístup.

Zápas probíhal dle očekávání, hráči Čechie byli rychlejší a důraznější v osobních soubojích. A to byl hlavni důvod poločasového výsledku 8:0. Nedůslednost a nezkušenost našeho týmu si bohužel vybrala svoji daň. V poločasové přestávce jsme si řekli pár postřehů, co zlepšit, na co si dát pozor a tak druhý poločas dopadl lépe než první  5:1. Čestný úspěch zaznamenal Kristian Maršoun ( KIKO), který utekl obraně po přihrávce Marka Strnadela a po kličce i brankáři uklidil míč do prázdné brány. Za akci je potřeba kluky pochválit. Nemuselo se zůstat jen u jediné branky, šance byly hlavně v prvním poločase, kdy se ofsajdové pasti dokázali vyhnout několikrát naši útočníci, ale bohužel bud je vychytal brankář nebo jsme uspěchali zakončení. 2x měl během jedné minuty šanci i mladicky Ruda Lisec z mladších žáků, ale chyběla troška štěstí a důrazu v koncovce.

Přestože konečný výsledek 13:1 není lichotivý, musím většinu hráčů pochválit za snahu. Čeká nás ještě spousta práce a věřím, že výsledky se dostaví. V některém z následujících utkání, třeba už v sobotu doma, kdy od 10,15 se pokusíme zdolat Jesenici tak přijďte kluky povzbudit.

Trenér Bohuslav Strnadal

V sobotu vstoupili mladší žáci do krajské soutěže proti Čechie Kralupy.

Naší ml. žáci jsou spojeni s kluky z Brandýska a pro některé to byl první zápas v této soutěži. Než jsme se rozkoukali, tak přišel trest 1:0 avšak kluci po gólu zpřesnili přihrávky, zrychlili hru a začalo se dařit Ruda Lisec 1:1. Do přestávky jsme se ještě víc tlačili do branky a ejhle Ruda Lisec 1:2. Musím přiznat, že jak my tak soupeř měli mnoho gólových šancích a poločas však skončil 2:2.

Druhý poločas opět špatný start a prohráváme 3:2.
Od této doby musím říct že, jsme se víc tlačili na branku. Šance máme, ale góly střílel už jen soupeř po našich chybách a úporném vedru, kde nám rychle ubývají síly 9:2.
Ale na druhou stranu musíme klukům poděkovat, jak za výkon a bojovnost v celém zápase nám to ukázalo kde zabrat a zlepšit se.

Trenéři Jarda Kořen a Vláďa Trejby a Jarouš Smetana

Tomáš Vydra

Tomáš Vydra

Administrátor webu a sociálních sítí