Rozhovory

Rozhovor s Pavlem Růžičkou

By 20. 3. 2020 No Comments

  1. Ahoj Pavle, pojď nám něco říci o sobě pro naše fanoušky, kdo to vlastně je ten Pavel Růžička?

Těžké je vždy hodnotit sám sebe, ale abych neunikal od otázky, když už jsem zaslouženě vyhrál hlasování na FB. V osobním životě mám rád srandu, humor a dobrej vtípek, protože jsem zastáncem toho, že s úsměvem jde vše lépe. V tom fotbalovém prostředí se ten Pavel Růžička poslední roky již mění z lídra na takové jakési mentora pro mladé kluky, kterých máme na Baníku požehnaně.

  1. Proč si se chtěl stát fotbalistou?

Abych řekl pravdu, tak slovo chtěl se úplně nehodí, vyrůstal jsem na hřišti na Koreji a od mala jsme do toho s bráchou řezali od pondělí do neděle, hned po škole až do tmy, takže pro mě to od mala bylo něco jako denní chléb, bavilo mě to tak jsem začal v pěti letech kopat na Baníku a hraji doposud.

  1. Kde se ti nejvíce líbilo, vedlo za svojí fotbalovou kariéru a proč?

Nemohu si stěžovat na žádné angažmá, v dorostu na SK Kladně byla tenkrát super parta a vyrůstali tam super hráči, hrál jsem za SK Slaný, Motorlet Praha, Přední Kopaninu, ale srdcovka je asi Čechie VD, hlavně v roce při postupu do krajského přeboru tam byla neskutečná parta.

  1. Si stále aktivním hráčem áčka, jak dlouho ještě Pavla na trávníku uvidíme?

Já doufám, že ještě nějaký pátek ano, ale záleží hlavně na zdraví, na váze, s kterou mám poslední dobou problém a na chuti. Chuť mi zatím nechybí.

  1. Začal si se aktivně věnovat nejmenším fotbalovým talentům, jak se ti to líbí a kam až jako trenér chceš jít?

Pravdou je, že jako trenér nemám žádné cíle ani ambice, baví mě prcky trénovat a společně s klukama jsme k fotbalu přivedli spoustu dětí což je dobře, náš cíl je asi podobnej, aby to děti bavilo, aby u tohoto krásného sportu zůstali a třeba se mezi nimi najde i nějaký ten talent.  

  1. Máš ještě nějaký sen či dlouhodobý cíl?

Cíle mám spíše krátkodobé, a to abych byl týmu přínosem na hřišti i mimo něj, občas se mi ještě podaří i vstřelit nějaký gól a sen je jasnej, aby Baníček hrál krajské soutěže a to dlouhodobě, férově a s vlastními odchovanci, kteří budou mít rádi fotbal.

  1. Jaký je tvůj fotbalový vzor?

Vzory se mi mění v průběhu života průběžně a rád na ně vzpomenu. Prvním byl Marco van Basten, potom Davor Šuker, Dennis Bergkamp. Později samozřejmě Messi a teď mě bere např. Erling Haland.

  1. Komu Pavel fandí od mala? Máš nějaký oblíbený klub tzv. srdcový, který stále sleduješ?

V ČR fandím Bohemce a Baníku Švermov. Ve světě Arsenalu, Liverpoolu, Ajaxu. Vždy jsem měl rád i národní mužstva Anglie a Holandska.

  1. Co by si vzkázal všem fanouškům, hráčům a rodičům Baníku.

Fanouškům bych chtěl poděkovat, protože na klub, který hraje OP jich máme požehnaně a přeji jim, aby si brzo mohli vychutnat zase sportovní klání u dobře vychlazeného pivka c našem krásném areálu. Hráčům bych vzkázal, aby měli fotbal rádi, protože to je to nejdůležitější a samozřejmě ať jsou zdraví. Rodiče Baníku jsou pro mě kluci z výboru, kteří za mě všichni do jednoho zaslouží veliké uznání. Není lehká doba, hlavně časově, mají svoje rodiny, a přesto vedou klub a nebojme se říci úspěšný klub posledních let. Vedou ho velice dobře, profesionálně, ve svém volném čase a proto bychom si toho všichni měli vážit včetně všech rodičů mládeže.

Spoustu úspěchů, dobrou partu, co táhne za jeden provaz a novou tribunu přeje Baníčku Pavel Růža.

Tomáš Vydra

Tomáš Vydra

Administrátor webu a sociálních sítí