Zápasové výsledky

st.žáci Tuchoměřice – Baník Švermov/FK Brandýsek 1:8 (0:3)

Zdravíme všechny příznivce a fanoušky Baníku Švermov a FK Brandýsek.

Konečně jsme se dočkali a po dlouhé zimní přestávce je tu vytoužený začátek jarní části sezóny.

V prvním kole, které se na přání soupeře přesunulo ze soboty 1.4. na středu 5.4. jsme zavítali na hřiště Tuchoměřic. Celek z okraje Prahy, který jsme na podzim doma vyprovodili 6:0 nám rozhodně nechtěl dát svou kůži lacino a od začátku zápasu hrál dobře v obraně a naši útočníci se ne a ne dostat na dostřel branky. Ze střelecké nemohoucnosti nás tak musel vysvobodit sám soupeř, který si po jednom z rohů, mimochodem velmi dobře zahrávané Honzou Protivou, střelil hlavou ukázkového vlastence. Od této chvíle jsme byli lepším týmem a celý zápas se nesl v duchu pouze jak vysokým skóre utkání skončí. Nutno podotknout, že se hrálo na přírodní trávě, kterou si kluci vyzkoušeli na jaře zatím jen 1x a to na 30 minut a také to bylo hodně vidět na práci s míčem a to včetně přihrávek kdy nebyly výjimkou snadné ztráty lehkého míče, který od nohy snadno odskočil.

Relativní herní slabost soupeře, ale zase na druhou stranu nabídla možnost vyzkoušet si herní věci na které si kluci se silnějším soupeřem zatím ne pokaždé troufnou. Jednou z těchto věcí je rozehrávka obránců s brankářem a následné pokračování hry po stranách dopředu, což musíme v tomto zápase velmi pochválit. Honza Grubner jako momentálně jediný brankář týmu zvládl dnešní hru na výbornou, neudělal jedinou brankářskou chybu a rozehrávka byla vždy přesná. Super práce Honzo jen tak dál.

Ale pochvalu zaslouží celé mužstvo, které spolupracovalo a každý si odehrál svůj díl zápasu. O branky se dnes podělilo hned několik střelců, po již zmíněné vlastní brance dali góly Marek Strnadel 3x, Michal Kristian 2x, Eda Michálek a poslední tečku za výborným výkonem udělal po krásném centru z rohu hlavou Adam Smetana. Mimochodem jsou to první 3 získané body ze hřiště soupeře, které se nám povedlo ukořistit, věřme, že nebudou poslední.

Jedinou kaňkou na zápase je v poslední minutě neuhlídaný roh soupeře a obdržení jediné branky.

Po relativně snadném začátku nás ovšem čeká již v sobotu soupeř z opačného konce tabulky a to třetí tým soutěže Čechie Kralupy, se kterou máme motivaci vyhrát jako hrom, protože je to tým se kterým se nám ještě nikdy nepodařilo vyhrát i když v zimní přípravě jsme nebyli daleko od úspěchu. Věřme tedy, že sobotní dopoledne bude kouzelné a Kralupáci pojedou domů s prázdnou a my potvrdíme vyhrané body z venku i na domácí půdě.

Přijďte nás tedy ve velkém boji podpořit a zafandit našim mladým nadějím.

Branky: Strnadel 3x, Kristian 2x, Michalek, Smetana, vlastní

Tomáš Vydra

Tomáš Vydra

Administrátor webu a sociálních sítí