Zápasové výsledky

st.žáci Baník Švermov /FK Brandýsek – Čechie Kralupy 3:1 (2:0)

By 10. 4. 2023 No Comments

Branky: Strnadel, Michálek, Müller Jan

 

Uplynulá sobota byla pro fanoušky Baníku Švermov i přes lehký déšť malovaná a veselá jak velikonoční kraslice.

Výhry starších žáků 3:1, mladších žáků 6:2 nad Čechii Kralupy a následně výhra Áčka 2:1 nad týmem Hředle byla silným důvodem k radosti.

 

Vše začali starší žáci, kteří na domácím hřišti přivítali hráče Čechie Kralupy, se kterými měli velmi špatnou bilanci zápasu 0:3. Motivace hráčů porazit těžkého soupeře byla proto znát od samého začátku. A nástup do zápasu byl přímo učebnicový.

Od prvního hvizdu rozhodčího kluci na soupeře vlítli jak uragán. Vysoký presink na polovině soupeře dělá problémy každému týmu v jakékoliv soutěži a pokud se zvládne precizně, přináší i požadované ovoce v podobě vstřelených branek. Již ve druhé minutě se podařilo získat míč, ale zakončení ještě nebylo úplně přesné. Nicméně již v 5. minutě se na polovině hřiště k míči dostal Marek Strnadel, přihrávkou na Edu Michálka se zbavil soupeřova obránce a Eda nádhernou českou uličkou vyslal Marka do samostatného nájezdu, kterou kapitán proměnil s ledovým klidem. Gooool 1:0!!

To však nebylo zdaleka všechno. Opařený soupeř nedokázal na takto rychlý gól dostatečně zareagovat, začal dělat další chyby a hned v 7.minutě se ukázal přehled o hře Edy Michálka. V rohu hřiště po autovém vhazování velice srdnatě, jako následně v celém zápase, zabojoval o míč Štěpán Matoušek, posunul na Edu a ten jen pohledem zkontroloval pozici brankáře a levou nohou poslal míč z hranice vápna krásným lobem na zadní tyč a poslal Baník do dvougólového vedení. Gooool 2:0!!

Následovaly další minuty prvního poločasu, kdy se hra přelévala ze strany na stranu a na obou stranách hrozili útočníci další brankou. Soupeř byl trpělivý a jejich snaha se málem vyplatila ve 25. minutě, kdy po centru ze strany se rybičkou pokoušel trefit míč kapitán soupeře Tomáš Háva, naštěstí pro Baník na míč úplně nedoskočil. Mimochodem on a jeho kolega z útoku Petr Holý jsou největší zbraní Čechie a ne nadarmo okupují čelo tabulky střelců celé naší soutěže. Viz přiložené fotky. Tentokrát ale naši obránci odmítli trpět jejich střelecké choutky a velmi pečlivě a precizně zastavovali rodící se akce hned v úvodu, což se ukázalo jako počátek celého úspěchu. Celá obranná řada v podání Aleše Tošenovjana, Jakuba Petra, Filipa Černého a Adama Smetany nenechala nikoho na pochybách, že dnes tudy cesta nevede. Nekompromisní dostupovaní, zajišťování jeden za druhého a neústupnost v osobních soubojích přiváděli soupeře do stavu, který nemá rád žádné mužstvo, a to, že fotbal občas bolí. Ano několikrát to bylo na hraně a možná i trochu za hranou, když padly i žluté karty, ale soupeř to nesl velmi těžce a frustrace se postupem času zvyšovala. Nicméně práce obrany byla ukázková a kluci zaslouží pochvalu.

 

Druhý poločas se bohužel nesl v duchu dohadování a žlutých karet. Vše utnula až branka na 3:0, tu vymyslel Kuba Petr dlouhou přihrávkou za obranu, kam si naběhl Marek Strnadel, křižnou střelu mu sice brankář Měchura chytil, ale vyrazil ji přímo k nohám Honzy Müllera, který právě v ten moment nastoupil na hřiště a hned prvním dotekem s míčem udělal radost baníkovcům. Goooool 3:0!!

I přes stav se soupeř nechtěl smířit s porážkou a na posledních 10 minut nás zatlačil. Postupně vzniklo několik standardních situací, kdy z jedné z nich soupeř dal branku na 3:1. Střelou z pekelné vzdálenosti se ukázal stoper týmu Dominik Višňovský a pumelicí jak od dospělého překonal Honzu Grubnera, který jinak svůj tým opět v důležitých chvílích podržel.

Aby to nevypadalo, že celý zápas odehráli jen obránci a útočníci, bez velké bojovnosti a neutuchající chuti vymyslet přihrávky dopředu naší zálohy by se úspěch nedostavil. Zkrátka celý tým odpracoval velmi těžký zápas na jedničku a odměnou bylo vítězství 3:1.

Nyní nás čeká dlouhá odmlka z domácího prostředí, protože los nám připravil hned 5 zápasu na hřištích soupeřů. A to postupně Velvary, Radošovice (Říčany), Jílové, Vestec a Jesenice. Domácím fanouškům se proto ukážeme až 27.5. proto kdo můžete, vyražte za námi na kterýkoliv zápas a podpořte náš tým.

Děkujeme a přejeme pěkné Velikonoce

Tomáš Vydra

Tomáš Vydra

Administrátor webu a sociálních sítí