Zápasové výsledky

TJ Baník Švermov/FK Brandýsek – FK Králův Dvůr 3:1 (2:1)

By 8. 11. 2022 No Comments

Sobotní soupeř Králův Dvůr figuroval před zápasem na 2.místě nekompletní tabulky a tak se čekal velmi těžký a náročný protivník, který dokázal minulý týden porazit první tým tabulky Radošovice 3:2 a tak jsme se odpovědně na zápas připravovali.

Zápas se odehrál na naší UMT a to jak všichni víme je vždy výhoda pro méně technicky zdatné týmy, jelikož malý prostor a sposty soubojů pěknému, kombinačnímu fotbalu moc nepřejí. Soupeř již při příjezdu „remcal“, že je hřiště malé a míče, že jsou „divné“ a to vše hrálo do karet našim klukům.

Od začátku zápasu kluci přistupovali k zápasu zodpovědně za což je musíme velmi pochválit, takto se dá porazit každý soupeř. Koncentrovaným výkonem, bojovností a plněním všech obranných povinností se odpíchli k velmi dobrému výkonu a následně i k zaslouženému vítězství.

Zápas začal jak se čekalo, tlakem soupeře který měl i několik situací které zakončil střelou, ale buď byl připraven náš brankář nebo netrefily „zařízení“. Ve 4.minutě zápasu se do první šance v zápase dostali i naši kluci a hned s gólovou tečkou. Naslepo nakopnutý míč od Honzy Protivy na střed hřiště soupeřovi obránci trochu podcenili a po ukázkovém důrazu tělem se k míči dostal Marek Strnadel který rychlým pohledem zkontroloval bránkáře, který stál příliš daleko branky a chytrým lobem míč doplachtil do branky. Gooool 1:0!!!!!

Branka dopřála na naše kopačky trochu klidu a obranná řada pracovala na jedničku, zajišťování jeden druhého ,pomoc v nouzi a blokování střel bylo přímo ukázkové. Bohužel místy se to fotbalu příliš nepodobalo, protože soubojů bylo opravdu hodně. Soupeř hrozil hlavně z rohových kopů, které měl velmi dobře secvičené a náběhy jejich vysokých hráčů nevěstili nic dobrého. Naštěstí se jim nepodařilo žádný využít, ale přesto se po jednom takovém rohu a přenesení hry kdy se naši kluci nestačili včas přesunout vystřelil soupeř za vápnem pro brankáře těžkou střelu, která před ním skočila a odrazila se směrem k dobíhajícím hráčům soupeře. První dorážku ještě Honza Grubner stihnul vyrazit, bnohužel pomoc od kamarádů z obrany se nedočkal a tak druhý doklep již skončil za zády v brance. 1:1.

Zápas pokračoval dál ve stejném rytmu, souboje, souboje a zase souboje. Šance byly na obou stranách, ale bez úspěchu. Až ve 33.minutě tedy těsně před poločasem jsme vybojovali rohový kop a po nacvičeném signálu a velmi pěkně kopnutém rohu musel zasahovat brankář a k odraženému míči na zadní tyči se dostal Honza „Novas“ Novák a střelou pod tělem padajícího brankáře zvýšil. Gooool 2:1!!!!

Gol do šaten nám pomohl si trochu oddechnout a připravit se na druhou půli ve které to byl opět boj o míč uprostřed hřiště a sem tam nějaká šance na obě strany. A čím více se blížil konec zápasu tím více byl soupeř nervozní. Asi v 50.minutě dopřál rozhodčí soupeři z našeho pohledu velmi přísně písknutou penaltu, ale soupeř nabídnutou šanci nevyužil a to dodalo energii našim klukům.

V útoku se nám začalo dařit podržet míč a snaha dát ještě jeden uklidňující gol se začínalo zdát jako realné. První vyloženou šanci se ještě Honzovi Mullerovi proměnit nepodařilo, druhá šance v podobě lobu skončila na tyči a tak až v 68.minutě po uvolnění Marka Strnadela u postranní lajny a jeho prudké přihrávce před Banku se podařilo Honzovi Mullerovi napodruhé míč do branky dostat. Gooool 3:1 !!!!!

V posledních minutách zápasu měl soupeř ještě tlak , ale již jsme dokázali vše zahrát do bezpečí.

Velká gratulace všem klukům k vybojované výhře. Nyní nás čeká poslední venkovní zápas a to na Tatranu Rakovník, kde bychom rádi získali body z venku, což se nám zatím příliš nedaří.

Podzim pak zakončíme na domácím hřišti odloženým zápasem s prvním týmem a lídrem tabulky FK Radošovice. Přijďte nás povzbudit do hlediště a pomoci tak jako 12 hráč ať se nám zakočení podzimu povede.

Děkujeme za podporu

Tomáš Vydra

Tomáš Vydra

Administrátor webu a sociálních sítí